Overzicht munten

 BITCOIN

Bitcoin is een cryptocurrency en wereldwijd betalingssysteem. Het is de eerste gedecentraliseerde digitale valuta, omdat het systeem werkt zonder een centrale bank of een enkele beheerder. Het netwerk is peer-to-peer en transacties vinden rechtstreeks plaats tussen gebruikers, zonder tussenpersoon. Deze transacties worden geverifieerd door netwerkknooppunten door middel van cryptografie en vastgelegd in een openbaar gedistribueerd grootboek dat een blockchain wordt genoemd. Bitcoin is uitgevonden door een onbekende persoon of groep mensen onder de naam Satoshi Nakamoto en in 2009 uitgegeven als open-source software.
Bitcoins worden gemaakt als beloning voor een proces dat bekend staat als mijnbouw. Ze kunnen worden ingewisseld voor andere valuta’s, producten en diensten. Vanaf februari 2015 accepteerden meer dan 100.000 handelaren en verkopers bitcoin als betaling. Uit onderzoek van de Universiteit van Cambridge blijkt dat er in 2017 2,9 tot 5,8 miljoen unieke gebruikers waren die een cryptocurrency wallet gebruikten, waarvan de meeste bitcoin gebruikten.

 Website
 Whitepaper

 BURST COIN

Burstcoin (ook wel Burst genoemd) is een digitaal cryptocurrency- en betalingssysteem op basis van de blockchain-technologie. Burstcoin werd geïntroduceerd op het bitcointalk.org forum op 10 augustus 2014 als een Nxt-gebaseerde valuta. Burstcoins worden gewonnen met behulp van een algoritme genaamd ‘proof-of-capacity’ (PoC), waarbij mijnwerkers computeropslag gebruiken in plaats van de meer gebruikelijke energie-kostbare methode proof-of-work (PoW) die permanente computationele bewerkingen omvat.

Burst werd officieel geïntroduceerd op 10 augustus 2014 met als doel de grootste problemen van andere cryptocurrencies op te lossen: gebrek aan decentralisatie, verspilling van energie, oneerlijke releases, suprematie van grote mijnwerkers en bedrijven. Het is de eerste en enige cryptocurrency die wordt beveiligd door het Proof-of-Capacity-algoritme.

Het cruciale verschil tussen Proof of Work en Burst’s Proof of Capacity is dat in plaats van steeds duurdere, energie-hongerige processors en grafische kaarten te gebruiken, het goedkope, laagvermogen harde schijven gebruikt. Bewijs van de capaciteit is inherent veiliger, en getrimde versies van de blockchain zijn ook eenvoudiger en veiliger.

De energiebehoefte voor de Burstcoin-mijnindustrie is minimaal in vergelijking met de meeste andere cryptocurrencies, waardoor Burstcoin een van de meest energie-efficiënte is op het gebied van op bewijs gebaseerde cryptocurrencies. [1] Opslagruimte is echter vereist: vanaf maart 2018 benaderde de geschatte netwerkgrootte 341.000 terabytes.

Het Nxt blockchain-platform biedt flexibiliteit voor ontwikkeling, zodat ontwikkelaars de vrijheid hebben om hun eigen applicaties te maken. In die zin kan Burstcoin worden beschouwd als een cryptografisch applicatieproject van de volgende generatie (vaak ‘cryptocurrency 2.0’ genoemd) in tegenstelling tot de eerste generatie cryptocurrencies zoals bitcoin.

Burstcoin wordt momenteel ontwikkeld door het PoCC (Proof of Capacity Consortium) sinds 27 december 2017. De ontwikkelaars van het PoC Consortium brachten een nieuwe whitepaper uit met de titel The Burst Dymaxion. Het beschrijft de implementatie van een op verwarring gebaseerd bliksemsysteem dat voor willekeurige schaalbaarheid en anonieme transacties zorgt. De Dymaxion werkt met betaalkanalen die worden geopend met behulp van de gerichte acyclische graaf (DAG) -technologie bovenop de Burst-blockchainfunctionaliteit met het Proof-of-Capacity-protocol.

 Website
 Whitepaper


 CELCIUS

Celsius is een nieuw wereldwijd P2P financieel platform dat houders van crypto-activa naadloos verbindt met leners. Het stelt crypto-houders in staat om rente te verdienen op hun vermogen in de vorm van munten, of om een ​​contante lening tegen hun crypto te krijgen.

 Website
 Whitepaper


 DASH

Dash is de meest gebruiksvriendelijke en schaalbare, op betalingen gerichte cryptocurrency ter wereld. Het Dash-netwerk biedt directe transactiebevestiging, dubbele uitgavenbescherming, anonimiteit gelijk aan die van fysieke contanten, een zelfbesturend, zelffinancierend model aangedreven door gestimuleerde volledige knooppunten en een duidelijke routekaart voor opschalen op afstand tot maximaal 400 MB blokken met gebruik van aangepaste -ontwikkelde open source hardware. Hoewel Dash is gebaseerd op Bitcoin en compatibel is met veel belangrijke componenten van het Bitcoin-ecosysteem, biedt de tweelaagse netwerkstructuur aanzienlijke verbeteringen in transactiesnelheid, anonimiteit en governance. In dit gedeelte van de documentatie worden deze en nog veel meer belangrijke functies beschreven waarmee Dash zich onderscheidt in de blockchain-economie. Lees de whitepaper van Dash voor meer informatie.

 Website
 Whitepaper


 EMOTIQ

Emotiq is een krachtige, gedecentraliseerde blockchain met Proof-of-Stake (PoS)
slimme contracten met consensus en natuurlijke taal. Emotiq is gebouwd op OmniLedger –
een gedistribueerd grootboek, bedacht door onderzoekers van de Zwitserse École Polytechnique
Fédérale de Lausanne (EPFL) met horizontale schaalbaarheid en VISA®
en Mastercard®-niveau doorvoer, met duizenden transacties per seconde.
De Emotiq blockchain is ontworpen om schaalbaar, privé en natuurlijk te zijn; de
eerst door de horizontale schaalverkleining van de OmniLedger of sharding; de tweede met
niet-interactieve zero-knowledge proofs, zorgen voor transactieprivacy; en
de derde met Ring – Emotiq’s duidelijke Engelse slimme contracttaal, mogelijk maken
niet-programmeurs om slimme contracten te maken die gemakkelijk te overdenken zijn en
begrijpen.

 Website
 Whitepaper


 ETHEREUM

Ethereum is een gedecentraliseerd platform dat slimme contracten draait: applicaties die precies volgens planning werken zonder enige mogelijkheid van downtime, censuur, fraude of interferentie door derden.

Deze apps worden uitgevoerd op een op maat gemaakte blockchain, een enorm krachtige gedeelde wereldwijde infrastructuur die waarde kan verplaatsen en het eigendom van onroerend goed vertegenwoordigt.

Dit stelt ontwikkelaars in staat om markten te creëren, registers van schulden of beloften op te slaan, fondsen te verplaatsen in overeenstemming met instructies die lang in het verleden zijn gegeven (zoals een testament of een futures-contract) en vele andere dingen die nog niet zijn uitgevonden, allemaal zonder tussenpersoon of tegenpartijrisico.

Het project werd in augustus 2014 gestart door een ether-voorverkoop door fans over de hele wereld. Het is ontwikkeld door de Ethereum Foundation, een Zwitserse non-profit, met bijdragen van grote geesten over de hele wereld.

 Website
 Whitepaper


 GULDEN

Gulden is een cryptocurrency waarvan wordt verondersteld dat een eenvoudige, snelle en veilige overdracht van geld mogelijk is. Het behandelt het onderwerp rond de term “Fiat geld”, i. e. een valuta die geen intrinsieke waarde heeft, maar als een ruilmiddel dient. Gulden, net als veel andere cryptocurrencies, is Fiat-geld, maar de waarde ervan neemt toe parallel aan het aantal gebruikers.

 Website
 Whitepaper


 HYPERLEDGER

In december 2015 kondigde de Linux Foundation de oprichting van het Hyperledger-project aan. De stichtende leden van het project werden aangekondigd in februari 2016 en tien verdere leden en de samenstelling van de raad van bestuur werden aangekondigd op 29 maart. En op 19 mei werd Brian Behlendorf benoemd tot uitvoerend directeur van het project.
Het doel van het project is om sectoroverschrijdende samenwerking te bevorderen door blockchains en gedistribueerde grootboeken te ontwikkelen, met een bijzondere nadruk op het verbeteren van de prestaties en betrouwbaarheid van deze systemen (in vergelijking met vergelijkbare cryptocurrency-ontwerpen), zodat ze in staat zijn om wereldwijde zakelijke transacties te ondersteunen door grote technologische, financiële en toeleveringsbedrijven. Het project zal onafhankelijke open protocollen en standaarden integreren door middel van een raamwerk voor gebruiksspecifieke modules, waaronder blockchains met hun eigen consensus- en opslagroutines, evenals diensten voor identiteit, toegangscontrole en slimme contracten.
Begin 2016 begon het project voorstellen voor de incubatie van codebases en andere technologieën als kernelementen te accepteren. Een van de eerste voorstellen was voor een codebasis waarin eerdere werken van Digital Asset, de libconsensus van Blockstream en de OpenBlockchain van IBM werden gecombineerd. Dit werd later Fabric genoemd. In mei werd Intel’s gedistribueerde grootboek met de naam Sawtooth geïncubeerd.
In het begin was er enige verwarring dat Hyperledger zijn eigen bitcoin-type cryptocurrency zou ontwikkelen, maar Behlendorf heeft onvoorwaardelijk verklaard dat het Hyperledger Project zelf nooit zijn eigen cryptocurrency zal bouwen.
Op 12 juli 2017 kondigde het project zijn productiegebonden Hyperledger Fabric 1.0 aan en het begon populariteit te winnen in de markt voor Initial Coin Offering. In augustus 2017 sloot Oracle zich aan bij het Hyperledger-consortium en kondigde het zijn Blockchain Cloud Service-aanbod aan.
In juli 2017 heeft London Stock Exchange Group in samenwerking met IBM aangekondigd dat het een Blockchain-platform zal creëren dat is ontworpen voor het digitaal uitgeven van aandelen van Italiaanse bedrijven. Hyperledger Fabric vormt de basis van het platform.

 Website
 Whitepaper


LISK

Lisk is een cryptocurrency die een platform van de volgende generatie biedt dat de ontwikkeling en distributie van JavaScript-gebaseerde blockchain-applicaties mogelijk maakt. Lisk biedt een eenvoudig te gebruiken interface en toegang tot een volledig ecosysteem. Via Lisk kunnen ontwikkelaars hun applicaties bouwen, publiceren, distribueren en monetariseren binnen een door cryptocurrency aangedreven systeem dat het gebruik van op maat gemaakte blockchains, slimme contracten, cloudopslag en computerknooppunten mogelijk maakt.

Alle cryptocurrencies gebruiken tokens om een ​​veilig gebruikssysteem te creëren. Dientengevolge biedt Lisk een token voor cryptocurrency aan genaamd LSK. Dit token wordt gebruikt om verschillende vergoedingen te betalen om transacties te genereren en om het systeem te gebruiken. LSK-tokens kunnen op verschillende manieren worden verkregen, zoals ze kopen bij een centrale of bij een andere persoon met Fiat of Bitcoin (BTC).

 Website


 MONERO

Monero werd gelanceerd in april 2014. Het was een eerlijke, vooraf aangekondigde lancering van de CryptoNote-referentiecode. Er was geen premine of instamine, en geen deel van de blokbeloning gaat naar ontwikkeling. Bekijk hier de originele bitcointalk-thread. De oprichter, thankful_for_today, stelde enkele controversiële veranderingen voor waar de gemeenschap het niet mee eens was. Er volgde een fall-out en het Monero Core Team vertakte het project met de community na dit nieuwe kernteam. Dit kernteam heeft sindsdien toezicht geboden.

Monero heeft sinds de lancering verschillende grote verbeteringen aangebracht. De blockchain werd gemigreerd naar een andere databasestructuur om een ​​grotere efficiëntie en flexibiliteit te bieden, minimumsignalen voor ringhandtekeningen werden zo ingesteld dat alle transacties privé waren volgens mandaat en RingCT werd geïmplementeerd om de transactiebedragen te verbergen. Bijna alle verbeteringen hebben verbeteringen in beveiliging of privacy opgeleverd, of ze hebben het gebruik vergemakkelijkt. Monero blijft zich ontwikkelen met als eerste doelstellingen van privacy en beveiliging, gebruiksgemak en efficiency als tweede.

Gebruikers moeten Monero kunnen vertrouwen met hun transacties, zonder risico op fouten of aanvallen. Monero geeft de volledige blokbeloning aan de mijnwerkers, die de meest kritische leden van het netwerk zijn die deze beveiliging bieden. Transacties zijn cryptografisch beveiligd met behulp van de nieuwste en meest veerkrachtige versleutelingshulpmiddelen die beschikbaar zijn.

Monero neemt privacy serieus. Monero moet in staat zijn om gebruikers te beschermen in een rechtbank en, in extreme gevallen, van de doodstraf. Dit privacyniveau moet volledig toegankelijk zijn voor alle gebruikers, of ze nu technologisch competent zijn of geen idee hebben hoe Monero werkt. Een gebruiker moet Monero vertrouwelijk vertrouwen op een manier waarop deze persoon zich niet onder druk gezet voelt om zijn bestedingspatroon aan te passen voor het risico dat anderen het te weten komen.

Monero streeft naar maximale decentralisatie. Met Monero hoeft u niemand anders op het netwerk te vertrouwen en wordt deze niet door een grote groep beheerd. Een toegankelijk “Proof of Work” -algoritme maakt het gemakkelijk om Monero op een normale computer te minen, waardoor het voor iemand moeilijker wordt om een ​​grote hoeveelheid mijnmacht te kopen. Knooppunten verbinden met elkaar met I2P om de risico’s van het openbaren van gevoelige transactie-informatie en censuur (tba) te verminderen. Ontwikkelingsbeslissingen zijn uiterst duidelijk en open voor openbare discussies. Logboeken voor ontwikkelaarsvergaderingen worden in hun geheel online gepubliceerd en voor iedereen zichtbaar.

 Website
 Whitepaper


 MONEROV

MoneroV is een door de gemeenschap geleid project dat is ontworpen om een ​​beperkte voorraad harde vork van te maken
de cryptocurrency van Monero naar een nieuw schaalbaar blockchain-algoritme. Het idee is om een
gedecentraliseerde omgeving waarin professionele ontwikkelaars die door de gemeenschap zijn gekozen, verbeteren,
vereenvoudig en ontwikkel MoneroV op schaal voor massaal gebruik. De oorspronkelijke visie van Monero was om een
privé digitale valuta; echter, een conservatieve, gecentraliseerde kerncontrole van weinigen en langzaam
ontwikkelingsproces voorkomt dat nieuwe gebruikers en technologieën worden opgenomen.
Een sneller ontwikkelingsproces op basis van premieprogramma’s waarmee nieuwe mensen kunnen rondkomen
de wereld om deel te nemen, maakt MoneroV mogelijk de eerste private digitale valuta die wordt gebruikt door
miljoenen mensen met open eindeloze ontwikkelingsmogelijkheden. Bovendien zal MoneroV zich hieraan houden
om de Oostenrijkse school van economische principes te doorbreken door de totale MoneroV-munten te bedekken die dat wel kunnen zijn
gemaakt, afscheid makend van Monero’s oneindige munttoevoerstructuur.

 Website
 Whitepaper


NAMECOIN

NameCoin is misschien wel het meest verwarrende Bitcoin-derivaat. Aan de ene kant is het een cryptocurrency dat veel op Bitcoin lijkt. Computers worden gebruikt om algoritmen op te lossen, NameCoins worden gemaakt en de mijnwerker bevindt zich in het bezit van enkele glimmende nieuwe NameCoins. Enige ding, NameCoins zelf zijn helemaal niet ontworpen als een valuta.
NameCoin is gebaseerd op een aangepaste versie van de software die ten grondslag ligt aan Bitcoin. Net als Bitcoin zijn er slechts 21 miljoen NameCoins beschikbaar om te worden gedolven en het is een cryptocurrency. Wat NameCoin echter onderscheidt, is dat het feitelijk is ontworpen als een domeinregistratiesysteem, niet als een virtuele valuta.

NameCoin maakt domeinnaamregistraties die eindigen op .bit en werkt als een gedecentraliseerde DNS. In plaats van te fungeren als een valuta (die het nog steeds kan worden gebruikt), is NameCoin ontworpen om te waken tegen internetcensuur. Mensen kunnen voor Domain Registrations met NameCoin’s betalen, maar moeten deze dan regelmatig onderhouden en bijwerken.

Het primaire motief achter NameCoin is om domeinen op het hoogste niveau te creëren buiten de controle van ICANN. Als u niet bekend bent met ICANN, is het de internationale non-profitinstantie die wordt gebruikt om toezicht te houden op het functioneren van het internet, inclusief domeinnamen. Sommigen zijn echter van mening dat ICANN uiteindelijk kan worden gebruikt om websites te censureren door ze in wezen te verbieden.

NameCoin is uniek bij AltCoins omdat het helemaal geen valuta is. Dit kan NameCoin helpen om zijn eigen identiteit en plaats in de online wereld te vestigen. Eenmaal geregistreerd, kunnen Domeinnamen Domeinnamen alleen worden overgedragen door de domeineigenaar, dus zolang deze eigenaar het nodige onderhoud bijhoudt, blijft het domein in zijn bezit. Deze unieke status kan NameCoin helpen zijn eigen plek in de online wereld te bepalen.

NameCoin staat echter voor zijn eigen uitdagingen, die uiteindelijk de groei van de valuta kunnen laten ontsporen. NaamCoin is bijvoorbeeld geplaagd door cyberkrakers die in feite domeinen hebben opgekocht en geregistreerd. Verder kan ICANN of een andere instantie nog steeds een manier bedenken om NameCoin te verstoren of af te sluiten. De Amerikaanse overheid zou bijvoorbeeld alle internetproviders tot block.bit-adressen kunnen opdracht geven. Hoe NameCoin met dergelijke maatregelen zou omgaan, is onbekend.

 Website


NXT

Nxt is een geavanceerd open source blockchain-platform dat voortbouwt op de functionaliteit van de eerste golf van baanbrekende cryptocurrencies zoals Bitcoin. Het Nxt-platform bevat vele functies op het hoogste niveau, zoals een gedecentraliseerde asset exchange-, marktplaats- en stemsysteem, alles in aanvulling op de NXT digitale valuta zelf. Nxt is eenvoudig te gebruiken, zonder rechten en geeft zijn gebruikers op veel manieren volledige vrijheid. Het gebruik van de NXT-valuta als betalingssysteem kan bijvoorbeeld niet worden beperkt, waardoor het creëren van een marktplaatsvermelding niet kan worden geweigerd en, voor ontwikkelaars, maakt geen van beide geavanceerde op blockchain gebaseerde toepassingen via de Nxt Application Program Interface (API).

 Website


 PANTOS

Pantos is een open-source, open-innovatie gedreven onderzoeksproject bedacht door het team achter Bitpanda. Het Pantos-project zal nauw samenwerken met wetenschappers van de Technische Universiteit van Wenen, de Oostenrijkse Academie van Wetenschappen en het in Wenen gevestigde Research Institute for Future Cryptoeconomics (RIAT). Het doel van Pantos is om de Token Atomic Swap Technology (TAST) te ontwikkelen en het ontwikkelde werk vrij te geven als een open-source technologie, die prospectief zal fungeren als een sleuteltechnologie in een tokenized wereld.

Het belangrijkste kenmerk van Pantos zal zijn dat het naadloze cross-chain token-overdrachten mogelijk maakt. Dit betekent dat gebruikers eenvoudig een doelblokkering kunnen selecteren om hun PAN-token te migreren naar en dus over toekomstige beveiliging beschikken, ongeacht technologische veranderingen.

 Website
 Whitepaper


 RIPPLE

Ripple is zowel een betaalnetwerk (RippleNet) als een cryptocurrency (Ripple XRP) gemaakt in 2012. RippleNet verbindt banken en andere grote instellingen en stelt hen in staat geld en andere activa via het netwerk over te maken. Alle transacties worden geregistreerd op het gedecentraliseerde XRP Ledger.

Ripple XRP is de valuta die wordt gebruikt in het betalingsnetwerk voor alle transacties, waardoor de tijd en het geld die verband houden met grensoverschrijdende betalingen worden verkort. Elke transactie via het systeem wordt in slechts vier seconden verwerkt. Ter vergelijking: Ethereum duurt meer dan twee minuten, Bitcoin meer dan een uur, terwijl traditionele systemen tussen drie en vijf dagen kunnen duren.

De valuta is ook schaalbaar – hij kan 1500 transacties per seconde verwerken. Bitcoin, aan de andere kant, kan naar verluidt slechts zeven in dezelfde tijdspanne behandelen. Dat is een van de redenen waarom Bitcoin Cash nu bestaat.

Het Ripple-netwerk is niet alleen snel en schaalbaar, maar biedt ook lage transactiekosten. Vanwege de voordelen wordt het systeem al door meer dan 75 financiële instellingen over de hele wereld gebruikt.

Dus wat is het grootste verschil tussen Ripple en Bitcoin? Ripple is een betaalnetwerk voor financiële instellingen en is een concurrent van systemen als SWIFT. Het kan ook worden verhandeld, maar was nooit bedoeld als betaalmethode om online dingen te kopen. Bitcoin wil een wereldwijd geaccepteerde valuta worden die conventioneel geld zou kunnen verbeteren of zelfs vervangen.

 Website
 Whitepaper

 VERGE

Verge is een cryptocurrency die zich richt op totale anonimiteit en privacy voor zijn gebruikers.

Waar Bitcoin erin slaagde om een ​​gedecentraliseerde cryptocurrency te creëren, brengt Verge het verder door transacties volledig anoniem te maken. De valuta is vrijwel onvindbaar en de gebruikers van Verge kunnen direct anonieme transacties uitvoeren.

Hoe is dit mogelijk? Verge implementeert zeer geavanceerde blockchaintechnologie die is gebouwd bovenop services zoals Tor en I2P die uw persoonlijke gegevens verbergen, zoals IP-adressen en geolocatie. Met de toekomstige implementatie van RSK-technologie zal Verge slimme contractfunctionaliteit bieden, terwijl de totale vertrouwelijkheid van de gebruikers behouden blijft, en daarmee de enige cryptocurrency op de markt die dergelijke functies combineert.

Waarom niet gewoon VPN gebruiken?
Tijdens communicatie via Virtual Private Network (VPN) is het enige gecodeerde gedeelte van de verbinding van u naar de VPN-provider. Vanaf dat moment blijft de communicatie onbeschermd. De VPN-service vereist dus vertrouwen dat uw provider geen informatie, logboeken en records over uw activiteiten vrijgeeft. Met Verge hoeft de gebruiker niet te vertrouwen op een derde partij voor de bescherming van de vertrouwelijkheid.

 Website
 Blackpaper


 ZCASH

Zcash (ZEC) is een andere cryptomunt zoals bitcoin maar met een paar verschillende functies. Net als Bitcoin is het gebaseerd op een gedecentraliseerde blockchain, maar het zorgt voor anonimiteit achter transactiebedragen en betrokken partijen. In Bitcoin als u iemands adres kent, kunt u hun transacties volgen en kunt u zien welke adressen en transactiebedragen u hebt – dus het is vrij duidelijk hoeveel geld er rondgaat, met ZCash is alle informatie gecodeerd.

Zcash gebruikt een speciaal bewijs om het netwerk genaamd zk-snark te beveiligen – of een bewijs van constructie. Hierdoor kan het netwerk een veilig overzicht van saldi bijhouden zonder partijen of bedragen die betrokken zijn bij transacties openbaar te maken. Dit gebeurt door het gebruik van nul kennisproofen – of eigenlijk waar de persoon die de transactie uitvoert de mogelijkheid heeft om de ZEC te besteden en dat de waarden in evenwicht zijn en ze nog niet eerder zijn uitgegeven. InBitcoin houdt elk volledig knooppunt een saldo aan van wat wordt vastgehouden door elk adres in de UXTO of niet-uitgegeven transactie-uitvoerdatabase – waarbij elke transactie wordt geverifieerd om die uitvoer te ontgrendelen.
Zcash zal op 28 oktober 2016 van start gaan en heeft een flink zwaar team dat eraan werkt en het ondersteunt. Deze omvatten namen zoals Roger Ver en Barry Seibert, evenals Pantera Capital. De code is open source, wat ongebruikelijk is omdat het bedrijf – gerund door Zooko Wilcox, een 41-jarige cryptograaf – 10% van de munten voor financieringskosten en 1% voor non-profitorganisaties zal verwachten.

De totale muntvoorraad van Zcash wordt 21 miljoen zoals Bitcoin, en het volgt zelfs dezelfde uitgiftesnelheid met 21 miljoen ZEC die wordt uitgegeven in 131 jaar, maar in plaats van blokken van 10 minuten, heeft ZCash een blokwaarschuwingsniveau van 2,5 minuten met 4 keer grotere blokbeloningen die elke 4 jaar halveren.

 Website
 Whitepaper