Kopen bij BTC Direct

Vooraleer ik begin met de kleine manual van hoe je crypto kunt kopen en verkopen bij BTC Direct wil ik jullie graag iets meegeven over het team die achter BTC Direct schuilt. Ik had laatst een kleine tegenvaller met wat Bitcoins die ik bij BTC Direct besteld had. Nu op zich was er niets ergs gebeurd alleen werden ze wat later geleverd dan ik gehoopt had (en trouwens ook zo op hun website vermeld stond). Na het plaatsen van een review werd ik onmiddellijk gecontacteerd door het team en kreeg ik een mailtje met hun excuses en een duidelijke uitleg wat er misgegaan is. Ik kreeg enkele dagen ook een kleine attentie opgestuurd. Dat noem ik nu service! Niet rond te pot draaien maar gewoon een duidelijke uitleg wat er fout ging en de belofte dat ze beter zouden doen!

Dus… ga naar de website https://btcdirect.eu/

Alle websites welke handelen in cryptovaluta voeren het “ken je klant” (KYC – Know Your Customer) beleid, hierom is het vereist te registreren en een aantal stappen door te lopen waarbij je identiteit geverifieerd zal worden. Hiermee worden criminele praktijken zo goed als mogelijk uitgesloten. Klik bovenaan de website op “Registreren“.

Vul jouw emailadres in en geef aan of je graag de nieuwsbrief wilt ontvangen. Wanneer je ook akkoord bent met de privacyverklaring dan vink je deze ook aan en klik je op “Registreren“.

Er wordt nu een e-mail naar je verstuurd om jouw e-mail adres te verifieren.

Klik op de link in de e-mail om de registratie te voltooien.

Geef de benodigde gegevens op en klik vervolgens op “Volgende stap“.

Geef je nummer op (Deze is nodig voor het instellen van 2-staps authentcatie) en klik op “Volgende stap“.

Op jouw mobiele telefoon ontvang je nu een SMS bericht van afzender BTCDirect met een code. Vul de code in op de website en klik op “Volgende stap“. Ontvang je niet binnen enkele minuten een SMS bericht klik dan op “Geen SMS ontvangen? Opnieuw versturen“.

Kies een verificatie methode om jouw identiteit te kunnen bevestigen. In dit voorbeeld kiezen we voor paspoort.

Upload de voorkant en wanneer dit gevraagd wordt ook de achterkant van het legitimatiebewijs welke je in de vorige stap hebt gekozen. Wil je toch een ander document type uploaden kies dan voor “Selecteer ander legitimatiebewijs” en ga verder bij de vorige stap.

Wanneer je het legitimatiebewijs hebt geupload kies je voor “Volgende stap“.

Upload een “selfie” je ID bewijs en je gezicht duidelijk herkenbaar in beeld staan. Deze kun je het beste maken met je smartphone.

Wanneer je de selfie hebt geupload kies je voor “Volgende stap“.

De verzonden documenten zullen nu in behandeling worden genomen door het BTCDirect team. Je kunt nu klikken op “Ga naar je account“.

Is er toch iets niet goed gegaan met het uploaden van documenten dan zal de website je hier een melding van geven. Kort hierna ontvang je een email van het BTCDirect team met een heldere uitleg wat er nog nodig is om jouw account te activeren.
Wanneer jouw account is gecontroleerd en geverifieerd door het team van BTCDirect kun je overgaan tot de aanschaf van Bitcoins.

Bitcoin kopen met iDEAL

Ga naar de website https://btcdirect.eu/

Klik bovenaan de website op “Inloggen“. Ben je al ingelogd, ga dan verder bij stap 4.

Vul het emailadres en wachtwoord in welke je hebt gebruikt bij registratie en klik vervolgens op “Inloggen“.

Vul het bedrag in euro’s in wat je wilt uitgeven aan Bitcoins. De website zal automatisch berekenen hoeveel Bitcoins je zult ontvangen voor dit bedrag. Bitcoins kopen kan al vanaf 10 euro. Klik vervolgens op “Bitcoins kopen“.

Vul in het veld “Bitcoinadres” jouw Bitcoin wallet adres in. Dit kan een wallet adres zijn van een exchange waar je reeds op geregistreerd bent zodat je na ontvangst van jouw Bitcoins ermee kunt handelen op de exchange of deze om kunt ruilen voor een andere cryptovaluta of dit kan een persoonlijke wallet zijn. Kies vervolgens voor bijvoorbeeld IDEAL betaling en selecteer jouw bank. Wanneer je het eens bent met de algemene voorwaarden vink je de onderste beide opties aan en klik je op “Afrekenen“.

Je komt nu in het afreken gedeelte van jouw bank. Wanneer de transactie is voltooid dien je deze nog 1 maal te bevestigen door op “Verstuur coins” te klikken.

Gefeliciteerd! Je hebt nu Bitcoins gekocht. Nu je eenmaal geverifieerd bent bij BTCDirect zul je bij elke volgende aankoop sneller Bitcoins kunnen aanschaffen. Wanneer je inlogt in jouw acount op BTCDirect zul je direct Bitcoins kunnen kopen en hoef je niet nogmaals de verificatie door te lopen. In de transactie historie zie je nu jouw aangekochte Bitcoins. Het kan even duren voordat je de Bitcoins ziet verschijnen in je wallet. De transactie is verzonden naar de blockchain en dient eerst door miners geverifieerd te worden voordat deze in je wallet zullen verschijnen.

Je ontvangt nog een email ter bevestiging van jouw order.

BTCDirect heeft een goede klantenservice. Kom je er toch niet helemaal uit neem dan een kijkje op de FAQ van BTCDirect of neem contact met ze op.